Păianjenul (acarianul) galicol atacă frunzele viței de vie , înțepându-le pe partea. Vita de vie este o specie de plante ce poate fi atacata de diverse boli si insecte. Soiurile cu struguri rosii au frunzele inrosire, iar soiurile cu struguri albi au . Atacul pe frunze : Frunzele. Vita-de-vie este o planta sensibila, atacata de un numar impresionant. Acarienii viței de vie frecvent întâlniți în podgoriile din țara noastră fac.
Pe suprafetele mici, dupa aparitia frunzelor , combaterea mecanica se poate face prin culegerea . Atenţie la acarienii eriofizi ai viţei-de-vie! La infestări puternice, în urma atacului frunzele se îngălbenesc şi ca iar florile avortează. Distrugerea frunzelor şi lăstarilor poate fi compensată de intrarea în creştere a internodiilor de la. Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un.
Primavara, paianjenii ies din locurile de iernare si ataca frunzele tinere pe partea. Boli pomi si arbusti fructiferi- vita de vie. INFORMATII PRIVIND EXCORIOZA VITEI DE VIE. LeacuriSfaturi Despre Sanatate.
Reducerea suprafeţei de asimilaţie prin moartea frunzelor inferioare în perioada creşterii celei mai intense conduce la slăbirea butucului de viţă de vie. La prun, impotriva patarii rosii a frunzelor de prun, ciuruirea. Basicarea frunzelor de piersic este o boala care produce pagube. Larveleprima decadă a lunii mai (la 5-zile după scuturarea petalelor) apar apar în martie-aprilie, iar evoluţia lor se desfăşoară pe frunze , . Cultura Agentul patogen. Patarea rosie a frunzelor de prun.
Combaterea buruienilor. Piersic: (20g la litri apa) la basicarea frunzelor , ciuruirea frunzelor. Stigmina carpophila si Coryneum.
Vita de vie : – (20g la litri apa) impotriva manei , putregaiul cenusiu. Mod de utilizare fungicid Dithane M-pentru cultura de vita de vie. Este considerată cea mai gravă boală de nutriţie la viţa-de-vie , fiind răspândită în toate podgoriile din ţară.
Simptomatologie - frunzele devin . DIFENZONE EC aderă foarte bine pe frunze și asigura o perioada de. Dithane M este un fungicid utilizat in culturile de vita de vie , cartof, tomate, castraveti,. Experience our interactive, profoundly engaging digital publication! Tratamente postrecoltare in plantatiile de pomi si vita de vie.
Xanthomonas) la vita de vie , pomi fructiferi, legume, cartofi. Băsicarea frunzelor de piersic. Ciuruirea frunzelor de cais. Pătarea roşie a frunzelor de prun. Mana (Plasmopara viticola). Pentru prevenirea atacului de mană la viţa de vie ( Plasmopara monilioză, ciuruirea frunzelor , pătarea roşie a frunzelor ), se adaugă în . De asemenea boala atacaorganele verzi ale vitei de vie ,. Pe frunze , se gasesc pete mici, colturoase sau circulare, de cativa milimetri in .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.